Tel.: 09/277 00 27
De oudste brandstof van de mensheid

Brandhout kopen aan gunstige tarieven

Toen de mens destijds vuur begon te beheersen is het nut van brandhout uiteindelijk ook aan het licht gekomen. Tot de negentiende eeuw was het dé belangrijkste warmtebron maar door de komst van steenkool en houtskool en later aardolie kreeg het brandhout een serieuze deuk.

De stijgende energieprijzen die de laatste jaren echter heel wat mensen in budgetproblemen brengen zorgen ervoor dat mensen opnieuw meer en meer brandhout gaan kopen. Hout is al bij al nog steeds heel wat goedkoper dan alle andere energiebronnen.

Ook voor de productie van groene stroom gebruikt men brandhout en omdat het uiteindelijk ook een uitputtelijke bron is moet men meer en meer opletten dat men de ontginning van brandhout aan banden legt.

Bij Tref Ego substrates kan u terecht voor eik, beuk- en naaldhout. Dit zijn zeer goede brandhoutsoorten. De soort brandhout die men gebruikt hangt veel af van de plaats waarin het hout wordt gebruikt. Als men gebruik maakt van een open haard, dan is de ideale houtsoort helemaal anders dan wanneer men hout wil voor een kleinere kachel.

Wenst u ook meer info over welke soort brandhout u moet kopen en de soorten die wij kunnen bieden? Spring dan gerust eens binnen en wij zullen u met veel plezier de nodige uitleg verschaffen.

Contacteer ons!09/277 00 27